R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Hoogtepunten Matthäus Passion in Heilige Brigidakerk

In 2015 vond in de Heilige Brigidakerk een verkorte uitvoering plaats van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Dat was een groot succes. De kerk zat helemaal vol.
Dit jaar worden de hoogtepunten van de Matthäus Passion weer in de Heilige Brigidakerk uitgevoerd en wel op maandagavond 25 maart. In deze verkorte uitvoering hoort u alle koorwerken, uitgevoerd door Kempenkoor en Barokorkest La Sorpresa. Tenor Jan Van Elsacker vertelt het verhaal en zingt enkele recitatieven. Sopraan Rosa Ligtermoet zingt enkele beroemde aria’s. De artistiek leider is dirigent Cees Wouters.

Lees meer

Presentatie Kapelaan Gideon van Meeteren

De komende weekenden zal onze nieuwe kapelaan gepresenteerd worden in de kerken van onze parochie.
zondag 18 februari om 09.30 uur HH. Maria en Brigidakerk (Geldrop-Zesgehuchten)
zondag 18 februari om 11.00 uur H. Brigidakerk (Geldrop-centrum)
Zondag 25 februari om 09.30 uur H. Luciakerk (Mierlo)
Zaterdag 02 maart om 19.00 uur 19.00 uur H. Catharina van Alexandrië (Sterksel)
Zondag 03 maart om 10.00 uur H. Petrus' Bandenkerk (Leende)
zondag 10 maart om 11.00 uur H. Martinuskerk (Heeze)

Lindse Passion wordt voorbereid

Het zal u niet ontgaan zijn: in 2024 wordt het 550-jarig bestaan gevierd van het kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden in Leende. Bij een verbouwing in 1940 werd een steen gevonden met daarop de tekst ‘afgewerckt 1474’ en daarmee is duidelijk geworden in welk jaar de bouw moet zijn voltooid. Talloze stormen en oorlogen heeft het gebouw doorstaan en nog altijd is het gebouw voor veel Leendenaren het symbool van thuiskomen en verbinding.

Lees meer

Peuterkerk

Vanaf januari vindt er in onze parochie twee keer per maand een peuterviering* plaats elke 2de vrijdag van de maand in de Heilige Brigidakerk in het centrum van Geldrop. En elke 4de vrijdag van de maand in de H. Luciakerk in Mierlo. Kinderen van nul tot vier jaar komen met hun ouder(s) en/of opa en oma voor een half uur samen in de kerk.

Lees meer

Veertigdagentijd 2024 - Sycamore: oefenschool in ‘Jezus volgen’

De Veertigdagentijd is de jaarlijkse voorbereidingstijd op het hoogtepunt van het kerkelijke jaar: het Pasen van Jezus, zijn opstaan uit de doden voor ons. Ieder jaar daagt deze tijd ons uit om ons te oefenen in de navolging van onze Verlosser Jezus en om te groeien in liefde tot God en tot de naaste. Sycamore wil ons daarbij helpen om in die navolging stappen te zetten.

Lees meer

de leien van de koepel

De parochie is begonnen aan de restauratie van de imposante koepel van de H. Brigidakerk in Geldrop. Onder andere de ruim 130 jaar oude leien worden vervangen. In ruil voor een donatie is het mogelijk om in het bezit te komen van een originele lei van de koepel met daarop een afbeelding van de kerk.

Lees meer

Website gelanceerd voor activiteiten 550-jarig jubileum kerkgebouw Leende

In 2024 staat de Leendse gemeenschap stil bij het feit dat het 550 jaar geleden is dat ‘hun’ monumentale St.-Petrus’ Bandenkerk werd ‘afgewerckt’. Al maanden zijn diverse werkgroepen druk bezig voor het jubileumprogramma, dat onder meer een Lindse Passion, een pontificale eucharistieviering, een tentoonstelling van voorwerpen met de afbeelding van de kerk daarop en een groots afsluitend dorpsfeest kent. Op zaterdag 18 november wordt voor dit jubileumfeest de aftrap gegeven door de Club van 12, die tekent voor de organisatie van een spectaculaire veiling van maar liefst 100 kavels. De netto-opbrengst van deze veiling wordt besteed aan de bekostiging van de diverse jubileumactiviteiten.

Lees meer