R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Paasactie

Voor de paasactie van 2023 willen wij vragen om uw hulp!

Laten we samen zorgen dat iedereen een leuke Pasen kan vieren

In deze zware tijden, zijn er veel gezinnen in Geldrop-Mierlo die geen Pasen kunnen vieren door omstandigheden. Om deze gezinnen een hart onder de riem te steken wordt er van uit de Heilige Nicasius een paasactie gestart. Door deze actie is het de bedoeling dat gezinnen voorzien worden van een lekker paas ontbijt.

Lees meer

Vastenactie 2023

De Vastenactie in de H. Nicasius parochie focust zich dit jaar op mensen op de vlucht en met name in het Noord-Afrikaanse land Zuid-Soeda. Mensen die al dan niet gedwongen hun huis verlaten. De redenen waarom mensen dat doen, verschillen. Sommige mensen slaan op de vlucht vanwege oorlog, natuurrampen of omdat een overheid of groot bedrijf zich de kostbare grond toe-eigent waar ze leven. Anderen vertrekken in de hoop op een beter leven of om geld te verdienen voor hun familie.

Lees meer

Noteer al vast in uw agenda: Pelgrimage naar Pasen; Op weg met Sycamore

Omdat Jezus tijdens zijn eigen veertigdagentijd in de woestijn ons voorgehouden heeft dat een mens niet leeft van brood alleen (Mt. 4, 4), willen we ieder jaar proberen om in onze Veertigdagentijd een stukje geestelijk brood aan te reiken. Voedsel dat ons de kans geeft om de rijkdom van het geloof te ontdekken; voedsel dat ons op het spoor brengt van Jezus en zijn Blijde Boodschap en ons wellicht doet ontdekken dat het beleven van die Blijde Boodschap een bron van vreugde kan zijn voor jou en voor anderen.

Lees meer

In memoriam Paus Benedictus XVI

Op de laatste dag van het oude jaar is paus Benedictus XVI overleden in de leeftijd van 95 jaar. Als hoofd van de congregatie van de geloofsleer is hij altijd de rechterhand geweest van de H. Paus Johannes-Paulus II. In 2005 werd hij tijdens het toenmalige conclaaf gekozen als zijn opvolger. Hij nam de naam aan van Benedictus.

Lees meer

Dikke truiendag in de kerk

In de afgelopen tijd heeft u het allemaal gemerkt - zeker op de afrekening van uw energieleverancier - dat de prijzen voor energie sterk zijn gestegen. Op dit moment is de prijs van een kubieke meter (m3) aardgas +/- 4 keer zo hoog dan verleden jaar.

Lees meer

Oecumenisch Bijbellezen

In de afgelopen (corona-) tijd zijn we regelmatig benaderd met de vraag wanneer het oecumenisch Bijbellezen weer van start gaat. Daarom verheugt het ons u/jou te kunnen meedelen dat we weer met een nieuwe cyclus gaan beginnen. Vanuit beide kerken, protestants en katholiek gaan we naar de lezingen kijken die in beide kerken op zondag aan de orde zijn.

Lees meer

nieuwe benoeming pastoor-deken Spooren

De bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr. G. de Korte, heeft pastoor Felie Spooren benoemd tot pastoor van de parochie Sint Odulphus van Brabant in Oirschot, Spoordonk, Best en Oost- West en Middelbeers, en tot deken van het dekenaat Bladel-Oirschot.
De benoeming gaat in per 1 oktober 2022. Pastoor Spooren gaat wonen in Oirschot.

Lees meer