R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Informatie Leende

Het kerkgebouw is dagelijks toegankelijk. Via de Dorpstraat en de Scheuter kunt u het portaal binnen, waar u toegang heeft tot de Mariakapel en het interieur van deze monumentale kerk kunt bewonderen.
 
Bezichtiging van de kerk en de toren

De kerk van Leende is ook te bezichtigen. Hiervoor kan men terecht bij de contactpersonen voor de kerkrondleidingen: mevr. Lenie Mijs, tel. 2062225 of mevr. Maria Kuijpers, tel 040-2062534 . Met hen worden de afspraken gemaakt en alles geregeld.

stpetrusbandenOnze kerkgidsen willen uw familie, vereniging of vriendenclub van minimaal 5 personen graag deelgenoot maken van de geschiedenis en bouw van onze kerk en toren.
Bij een beklimming van de toren ( tot aan de wijzerplaat van de klok ) kunt u genieten van de prachtige vergezichten die de natuur om ons mooie dorp u biedt. In het eeuwenoude kerkgebouw valt er veel te vertellen over de mooie beelden, glas-in-lood ramen en andere zaken.
Wij vinden het heel bijzonder om mensen rond te leiden in deze kerk, die al meer dan vijf eeuwen het middelpunt is van de Leendse geloofsgemeenschap.
De rondleiding bestaat uit een rondgang om en in de kerk én daarnaast een klim in de toren tot aan de torenspits. Men kan de klokken ook zien en horen luiden.
Door de vensters vanaf de wijzerplaten krijgt men een fraai uitzicht over de omgeving.
Al naargelang de interesse duurt een rondleiding 1 – 2 uur.
Men kan ook kiezen uit alleen een torenklim (kosten 3 euro) of alleen de kerk zelf (ook drie euro). Beide samen kost 5 euro. Deze bijdrage komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.

Er bestaat een handig, geïllustreerd boekje over het kerkgebouw, te verkrijgen op het secretariaat van de parochie. De prijs kerkboekjebedraagt € 3,--