R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Jeugd en Jongeren

Jongeren zijn de hoop voor de Kerk van Christus en dus ook van de nieuwe parochies. Het jongerenwerk dat begint met de voorbereiding op het Vormsel heeft als doel tieners (12-15 jaar) en jongeren (16-25 jaar) te begeleiden in hun groei tot volwassen katholieken, zodat ze in woord en daad getuigen van hun persoonlijke relatie met Christus en hun beleving van het Evangelie.

Jongerenwerk omvat het geheel van het kerkelijk leven met evenredige aandacht voor catechese, diaconie en liturgie. Het parochiële jongerenwerk staat binnen het grotere geheel van de diocesane en de Wereldkerk. Naast de vele diocesane en landelijke initiatieven voor R.K.-jongeren heeft de nieuwe parochie belangrijke taken die we hieronder noemen.

Binnen het geheel van relaties met ouders, school en vrienden moet er voldoende ruimte zijn voor persoonlijke begeleiding van tieners en jongeren.

Vanuit het Bisdom worden er verschillende onderdelen georganiseert klik

Binnen de parochie H. Nicasius hebben we verschillende jeugd groepen zoals :

JUP Leende

jup

Doelgroep: Tieners van 12-16 jaar.
Frequentie: Geen vaste frequentie.
Locatie: In de pastorie van Leende of op locatie.
Internet: https://www.facebook.com/jup.leende

Omschrijving:
De activiteiten van JUP worden georganiseerd door twee enthousiaste moeders. De bijeenkomsten zijn diaconaal van inslag.
Kinderen worden dus uitgedaagd om iets te doen voor anderen. De activiteiten worden van tevoren aangekondigd op de Facebook pagina van JUP.