De koepel van de H. Brigidakerk

In het najaar van 2023 zijn ze begonnen met de koepel in de steigers te zetten.
In middels zijn de meeste leien vervangen z’n 45000. Op vrijdag 12 april is pastoor van der Maazen de koepel op gegaan om het kruis en de gouden bol te zegenen, die op diezelfde dag zijn teruggeplaatst.

leiIn de komende periode zal de steiger in etappes worden afgebroken, om zo tussentijds nog enkele leien te kunnen vervangen.

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een oude lei met de afbeelding van de kerk deze zijn nog te koop voor €20.- bij het st. Antoniushuis Stationsstraat 21 op doordeweekse dagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur of tijdens de openstellingsuren op de woensdag en zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur in de kerk zelf, dit zolang de voorraad strekt.

In de afgelopen week zijn bij verschillende scholen die zich hebben aangemeld oude leien bezorgd. De kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan een wedstrijd door een lei te versieren met in hun achterhoofd de

H. Brigidakerk. In de maand mei zullen deze leien terugbezorgt worden in de kerk, waarna ze tentoongesteld worden in de kerk. U kunt samen met de jury de leien beoordelen. Dit kunt u doen door uw stem uit te brengen welke de mooiste leien zijn. De kinderen die hun lei met de meeste stemmen behalen, zullen mooie prijzen ontvangen.

‘Op 14 juni om 14.00 uur zal de jury de prijsuitreiking doen in de H. Brigidakerk, weest welkom.’