Meimaand/Mariamaand

In de maand mei staan we als kerk speciaal stil bij Maria de moeder van Jezus. Als parochie doen we dat ook op verschillende momenten.

Mariaviering MierloDe K.B.O. in Geldrop heeft als goed gebruik om in de meimaand een aan Maria toegewijde bedevaartsplaats te bezoeken in de nabije en verdere omgeving. Om deze Maria-viering meer toegankelijk te maken voor alle leden heeft de K.B.O. besloten deze viering dit jaar gewoon in Geldrop te houden. Deze vindt plaats op dinsdag 14 mei om 11.00 uur in de Brigidakerk (Geldrop-centrum). De viering is voor iedereen toegankelijk. In verband met deze eucharistieviering komen de avondplechtigheden van die dag te vervallen.

Op zaterdag 25 mei om 17.00 uur zal er in de H. Luciakerk te Mierlo een Mariaviering plaats vinden.

In de H. Brigidakerk zal gedurende de meimaand op dinsdag, donderdag en vrijdag het rozenhoedje onder uitstelling van het Allerheiligste Sacrament om 18.30 uur gebeden worden een half uur voor de eucharistieviering.