Lindse Passion wordt voorbereid

Het zal u niet ontgaan zijn: in 2024 wordt het 550-jarig bestaan gevierd van het kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden in Leende. Bij een verbouwing in 1940 werd een steen gevonden met daarop de tekst ‘afgewerckt 1474’ en daarmee is duidelijk geworden in welk jaar de bouw moet zijn voltooid. Talloze stormen en oorlogen heeft het gebouw doorstaan en nog altijd is het gebouw voor veel Leendenaren het symbool van thuiskomen en verbinding.

passionleendeTijdens een bijeenkomst in de pastorie, waarbij alle verenigingen uit het dorp werden uitgenodigd om het jubileumjaar vorm te geven, is het idee ontstaan om een Lindse Passion op te voeren, wat met enthousiasme is ontvangen.

De Lindse Passion vertelt het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus en zal een muzikaal evenement worden van flinke proporties dat op zaterdagavond 30 maart 2024 opgevoerd gaat worden. Onder andere de Koninklijke Fanfare Philharmonie, een speciaal hiervoor samengesteld gelegenheidskoor en verschillende spelers, zangers en zangeressen die allemaal een sterke band hebben met Leende dragen belangeloos hun steentje bij. Zo worden er speciaal voor de Lindse Passion een aantal nieuwe arrangementen geschreven van de geselecteerde liederen en wordt er de komende weken flink gerepeteerd. Ook wordt er hard gewerkt om een groots podium op het marktplein van Leende te laten verrijzen.

Een vast onderdeel bij een Passion is een processie waarbij een verlicht kruis wordt gedragen en waarbij inwoners worden uitgenodigd om, ieder met hun eigen intenties, mee te lopen. Ook bij de Lindse Passion zal dit het geval zijn. De route die afgelegd zal worden wordt later bekend gemaakt.

Om de Lindse Passion en alle andere activiteiten rondom het jubileumjaar van de Leendse kerk mogelijk te maken organiseerde de Club van 12 al een veiling en overhandigde de Rabobank op 1 januari een donatie aan Pater Van Meijl. De Lindse Passion is hierdoor gratis toegankelijk. Iedereen wordt nu al uitgenodigd om op zaterdagavond 30 maart de Lindse Passion mee te komen beleven.

De komende tijd zullen we via persberichten u meenemen in de verdere voorbereidingen en zullen wij ook de hoofdrolspelers van de Lindse Passion aan u presenteren. Houdt de media en de website www.kerkgebouwleende.nl daarom in de gaten!