R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

 

Welkom op de internetpagina van onze

R.K. parochie Heilige Nicasius.

Door op een van de kerken te klikken, kunt u de informatie vinden van de betreffende geloofsgemeenschap.

 

Sycamore-cursus op weg naar het Licht van Kerstmis

Ga mee, op weg naar het Licht van Kerstmis!

Hoewel de donkere dagen van de laatste maanden van het jaar hun charme kunnen hebben van huislijke gezelligheid, zijn er toch veel mensen die weer verlangen naar het licht. Dat licht, waarnaar wij verlangen, staat ook symbool naar Diegene die zelf het licht van de wereld is: Jezus. Zijn reddende liefde brengt licht in ons vaak duistere bestaan.

Daarom vieren christenen sinds mensenheugenis de komst van onze Redder op het moment dat het licht langzaamaan sterker begint te worden op 25 december. Met het oog op Kerstmis nodigen we u graag uit om ons samen te bezinnen over de komst van Jezus met Kerstmis en in het leven van ons mensen. Hoe kunnen we Hem die het Licht is ontmoeten? In de komende tijd gaan we dat doen aan de hand van de Sycamore-cursus met een viertal thema’s die voor het voetlicht gebracht worden door father Stephen Wang, priester van het Londense diocees Westminster. De volgende onderwerpen snijden we aan:

kerstsyca1. dinsdag 31 oktober 20.00 – 21.30 uur: Op zoek naar geluk

2. dinsdag 14 november 20.00 – 21.30 uur: Een God die spreekt

3. dinsdag 28 november 20.00 – 21.30 uur: De Bijbel

4. maandag 11 december 20.00 – 21.30 uur: De kracht van het gebed

Na een inleidende film over het betreffende onderwerp, worden gespreksvragen aangereikt rond het thema Kerstmis, die ons in staat stellen over het betreffende onderwerp van gedachte te wisselen. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het St. Antoniushuis, Stationsstraat 21, 5664 AP te Geldrop. Aanmelden kan, graag zelfs: tel.: 040-2862364, @: geldrop@parochienicasius.nl, maar hoeft niet. Aangemeld of niet; beleef het mee en wees van harte welkom!