R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

 

Welkom op de internetpagina van onze

R.K. parochie Heilige Nicasius.

Door op een van de kerken te klikken, kunt u de informatie vinden van de betreffende geloofsgemeenschap.

 

Radio Maria Nederland

Met grote dankbaarheid en vreugde deelt Radio Maria Nederland mee dat Pieter Zimmermann vanaf 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur zal zijn.

dir rmPieter Zimmermann: “De Heer en Maria hebben ons een prachtige missie toevertrouwd, namelijk om hun liefde ook via de Radio te verspreiden. Ik bid dat we geïnspireerd door Gods heilige Geest deze missie samen waar kunnen maken!”

De aanstelling tot priester-directeur is mogelijk gemaakt door mgr. De Korte van Bisdom ’s-Hertogenbosch, die positief heeft gereageerd op een verzoek van de Wereldfamilie van Radio Maria. De priester-directeur is, zoals bij alle Radio Maria stations, een priester die leiding geeft aan het team van medewerkers en vrijwilligers. De bisschop heeft Pieter Zimmermann, naast zijn benoeming tot waarnemend pastoor voor de parochie H. Franciscus en H. Clara te Druten, vrijstelling verleend om werkzaamheden voor Radio Maria te verrichten.

Pastoor Pieter Zimmermann is geen onbekende voor Radio Maria. Eerder zond Radio Maria wekelijks de Eucharistieviering uit vanuit de parochie in Sint-Michielsgestel waar hij indertijd kapelaan was. Het afgelopen seizoen verzorgde pastoor Zimmermann wekelijks de podcast Zuiderlicht, waarin hij zijn licht werpt op zaken in Kerk en wereld. En hij werkte mee aan diverse radioretraites en lezingen voor Radio Maria. Pastoor Zimmermann heeft een grote liefde tot Maria. Zo organiseerde hij de afgelopen twee jaar, o.a. met Radio Maria, de Rosary Rally, een jaarlijks internationaal evenement rondom de rozenkrans.

De benoeming in de parochie alsook zijn functie als priester-directeur van Radio Maria gaat in per 1 september 2022. Het team van medewerkers en vrijwilligers verwelkomt de nieuwe priester-directeur vol vertrouwen en enthousiasme. De eerste maanden zal pastoor Zimmermann Radio Maria met name van binnenuit leren kennen. Vanaf september, als de nieuwe programmering van start gaat, zal Pieter Zimmermann geregeld bij Radio Maria Nederland te beluisteren zijn.

Als de Heer de woning niet bouwt, werken de bouwers vergeefs.
Als de Heer de stad niet beschermt, waken de wachters vergeefs. (Ps. 127)

Radio Maria Nederland is een katholiek radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week uitzendt. Te beluisteren via DAB+ en internet (website en de RM-app). Radio Maria Nederland maakt deel uit van de World Family of Radio Maria (Wereldfamilie), een overkoepelende organisatie voor meer dan 85 Radio Maria stations (in 78 landen) wereldwijd.