15 augustus Maria tenhemelopneming

Augustus geldt als oogstmaand. Midden in die oogstmaand op 15 augustus vieren we het feest van Maria’s Tenhemelopneming.
En misschien kun je Maria Tenhemelopneming ook zien als een soort oogstfeest. De tenhemelopneming van Maria is de vrucht van een leven dat vanaf de ontvangenis innig verbonden was met God en met het verlossingswerk van Jezus haar Zoon.

Maria volgde Jezus en heeft op unieke wijze meegewerkt aan de paas-uittocht van de Heer. Zij stond onder het kruis, niet als toeschouwer, zij deed in alles mee. Die innige verbondenheid van Maria met de kruisdood van haar Zoon Jezus, deed haar door de genade van Jezus delen in de vruchten van de kruisdood: de verrijzenis. De eerste verloste wordt dan ook de eerste verrezene: nà Christus, maar vóór ons.

In die zin is het feest van Maria’s tenhemelopneming voor ons allen een teken van hoop. Maria is in de hemel, maar leeft volop mee met de gemeenschap van de Kerk. Tegelijkertijd wekt ze in ons de hoop dat ook wij eens mogen delen in haar hemelse vreugde.

Dit blijde feest vieren we op maandag

15 augustus om 12.30 uur in de H. Brigidakerk. En om 18.30 uur in Hof van Bethanië te Mierlo.

In Heeze vindt traditiegetrouw op de zondag na 15 augustus het feest plaats van Maria Tenhemelopneming met een buiten mis in de tuin van de pastorie. Dit jaar zal dat zijn op 21 augustus om 11.00 uur in de pastorietuin. Toegang via de poort bij de oprit van de pastorie.