Allerheiligen-Allerzielen parochie H.Nicasius

Op maandag 1 november en op dinsdag 2 november, viert de geloofsgemeenschap het hoogfeest van Allerheiligen en Allerzielen met als hoofdgedachte : in liefde verbonden. Het zijn twee liturgische feesten die onlosmakelijk bij elkaar horen, maar duidelijk verschillende klemtonen leggen.

Allerheiligen

Met Allerheiligen denken we aan « alle heiligen », bekend of onbekend, officieel heilig verklaard of niet. Het zijn mensen die ons de weg naar het hemels Jeruzalem zijn voorgegaan. Het is een feestdag, waarop we blij en opgewekt mogen zijn omdat zij hun einddoel hebben bereikt. Zij nodigen ons uit om in hun voetspoor te treden en « heilig » te worden, ieder op zijn of haar manier, in het klein en in het groot.

In de volgende geloofsgemeenschappen van onze Nicasiusparochie wordt Allerheiligen gevierd:

H. Brigidakerk (Geldrop) maandag 1 november om 12.30 uur
St. Martinus (Heeze): maandag 1 november om 19.00 uur
St.-Petrus’ Bandenkerk (Leende): zondag 31 oktober om 09.30 uur
H. Luciakerk (Mierlo): maandag 1 november om 10.00 uur
H. Catharina en Alexandriëkerk (Sterksel): zaterdag 30 oktober om 19.00 uur

Allerzielen

Met Allerzielen worden alle overleden gelovigen herdacht.
Dat willen wij in onze parochie ook doen. We noemen hun naam, zodat ze weer een gezicht krijgen en wij aan ze blijven denken met al onze herinneringen. We ontsteken een kaarsje voor hen en bidden dat zij in de Rijk van God mogen binnentreden en mogen delen in het eeuwig Licht bij God. In de volgende vieringen wordt speciaal voor de overledenen van het afgelopen jaar gebeden en worden zij herdacht:

bp10270 Geldrop kerkhof St. Josef

H. Brigidakerk (Geldrop):

dinsdag 2 november om 19.00 uur

HH. Maria en Brigidakerk (Geldrop):

zondag 31 oktober om 09.30 uur
St. Martinus (Heeze): dinsdag 2 november om 19.00 uur
St.-Petrus’ Bandenkerk (Leende): dinsdag 2 november om 19.00 uur
H. Luciakerk (Mierlo): dinsdag 2 november om 19.00 uur
H.Catharina en Alexandriëkerk (Sterksel): zaterdag 30 oktober om 19.00 uur

Aansluitend aan de viering in Sterksel is er een processie naar de voor deze gelegenheid stemmig verlichte begraafplaats waar we met een lichtje en gebed onze dierbaren willen herdenken.

Op de volgende tijdstippen vindt er gravenzegening plaats:

Begraafplaats Koninginnestraat Zesgehuchten (Geldrop): zondag 31 oktober om +/- 10.45 uur *
Begraafplaats Dwarsstraat St. Jozef (Geldrop): zondag 31 oktober om +/- 12.00 uur
Begraafplaats Aragorn ’t Zand (Geldrop): zondag 31 oktober om 14.30 uur
Begraafplaats Spoorlaan St. Martinuskerk (Heeze): dinsdag 2 november om 15.00 uur

*Aansluitend aan de zondagsviering.