R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

 

Welkom op de internetpagina van onze

R.K. parochie Heilige Nicasius.

Door op een van de kerken te klikken, kunt u de informatie vinden van de betreffende geloofsgemeenschap.

 

Eerste H. Communie Geldrop

Onlangs is de werkgroep “Eerste Communie” gestart met de voorbereidingen om dit grote feest op 27 mei en 10 juni te kunnen vieren. Met het oog op dit grote feest worden de kinderen in het komende half jaar door middel van verschillende bijeenkomsten voorbereid. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur of op woensdagavond van 18.15 tot 19.45 uur.

Lees meer

Parochiedag 24 september

Jezus nodigt uit; komt laat ons gaan!

Iedere dag komen er uitnodigingen op ons af in de media om van alles te kopen, te doen en te ondernemen. Zozeer dat je bijna zou vergeten dat ook Jezus ons uitnodigt. Dat thema klinkt door in de vieringen van het weekend van 23 en 24 september.

Lees meer

Dameskoor Leende viert gouden jubileum

Binnen de RK Nicasiusparochie gaat het 3e dameskoor zijn gouden jubileum vieren. Op 15 november 2015 vierde het parochieel dameskoor van Heeze zijn 50-jarig bestaan. Het parochieel dameskoor Mierlo heeft in juni jl. zijn gouden jubileum gevierd. Nu willen in het weekend van 9/10 september a.s.de leden van het dameskoor Leende hun gouden feest vieren.

Lees meer

Vormsel Heeze

Anders dan in het verleden, vindt vanaf heden de voorbereiding op het Vormsel niet meer plaats op de scholen maar wordt dit buitenschools gedaan in de parochie.Tevens zal met ingang van het nieuwe schooljaar de vormseltoediening nog maar eens per 2 jaar plaatsvinden.

Op zaterdag 25 november 2017 om 19.00 uur zal Mgr. R. Mutsaert naar Heeze komen voor de toediening van het sacrament van het Vormsel aan jongens en meisjes die in de groepen 7 en 8 van de basisschool zitten.

Lees meer

zeven maal zelf lerend en samen in gesprek

Groeien in ouder worden

Ouder worden overkomt ons, als het goed is, allemaal. Het is een gegeven waar iedereen mee te maken krijgt, voor elk mens de weg van leven. Hoewel er maatschappelijk min of meer een beeld is van ouder worden, gebeurt het echter individueel en groeien wij ieder op een eigen wijze in jaren. 

Lees meer