Begraafplaats Locatie H. Jozef

Naam: R.K. Begraafplaats H. Jozef
Adres: Dwarsstraat, Geldrop (Braakhuizen-Zuid)
Beheer: Harry Vaessen, Rielsedijk 4, 5663 PK Geldrop,
E-mail: Harry Vaessen
Administratie: Ad Wijnen, Bosrand 117, 5665 EE Geldrop,

Geschiedenis van de begraafplaats H. Jozef:

Deze begraafplaats is in 1930 aangelegd, tegelijk met de stichting van de H. Jozefparochie. De oorspronkelijke indeling van dit kerkhof was opgezet als kruismodel. Door het intensieve gebruik is dit model wat verloren gegaan. Op het centrale punt staat een mooie complete calvarieberg.
Vroeger werd hier nog begraven naar rang en stand, maar dit gebruik behoort al lang tot het verleden. Men is nu vrij in het kiezen van een grafplaats. Als geen keuze wordt gemaakt wordt men gewoon in volgorde begraven.

Grafmonumenten:

Op dit kerkhof is men, binnen de aangegeven kadermaten, vrij in de keuze van model en materiaal van de grafmonumenten.

Het begraafplaats reglement en de voorschriften voor het toelaten van graftekens (boekjes) zijn beide te verkrijgen bij de beheerder.

Reglement begraafplaatsen H. Brigida