R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

HOOR JE MIJ? – een bedevaart voor gezinnen

Net als voorgaande jaren organiseert de afdeling Familiepastoraat van het bisdom van ’s-Hertogenbosch een dag voor gezinnen. Gezinnen worden uitgenodigd om op zaterdag 31 augustus af te reizen naar Waalre. Daar treden zij in het voetspoor van de heilige Willibrord. Hij stichtte er ooit zelf een kerk. Willibrord leert grote en kleine mensen van nu in roerige tijden contact te houden met de stem van God. HOOR JE MIJ?

Lees meer

Kinderkoor H. Brigidakerk

Omdat er in de afgelopen jaren weer animo bleek te zijn voor een koor en er veel kinderen enthousiast meezongen tijdens de communievoorbereidingen, gaan we weer een kinderkoor beginnen in de H. Brigidakerk. 

Lees meer

Meimaand/Mariamaand

In de maand mei staan we als kerk speciaal stil bij Maria de moeder van Jezus. Als parochie doen we dat ook op verschillende momenten.

Lees meer

De koepel van de H. Brigidakerk

In het najaar van 2023 zijn ze begonnen met de koepel in de steigers te zetten.
In middels zijn de meeste leien vervangen z’n 45000. Op vrijdag 12 april is pastoor van der Maazen de koepel op gegaan om het kruis en de gouden bol te zegenen, die op diezelfde dag zijn teruggeplaatst.

Lees meer

Nagenieten van De Lindse Passion!

Alweer bijna een maand geleden hebben, in de schemer van Paaszaterdagavond, duizenden toeschouwers genoten van een imposante en emotionele uitvoering van De Lindse Passion. Eén van de vele activiteiten waarmee het 550-jarig jubileum van het Leendse kerkgebouw dit jaar wordt gevierd.

Lees meer

Peuterkerk

Vanaf januari vindt er in onze parochie twee keer per maand een peuterviering* plaats elke 2de vrijdag van de maand in de Heilige Brigidakerk in het centrum van Geldrop. En elke 4de vrijdag van de maand in de H. Luciakerk in Mierlo. Kinderen van nul tot vier jaar komen met hun ouder(s) en/of opa en oma voor een half uur samen in de kerk.

Lees meer

de leien van de koepel

De parochie is begonnen aan de restauratie van de imposante koepel van de H. Brigidakerk in Geldrop. Onder andere de ruim 130 jaar oude leien worden vervangen. In ruil voor een donatie is het mogelijk om in het bezit te komen van een originele lei van de koepel met daarop een afbeelding van de kerk.

Lees meer

Website gelanceerd voor activiteiten 550-jarig jubileum kerkgebouw Leende

In 2024 staat de Leendse gemeenschap stil bij het feit dat het 550 jaar geleden is dat ‘hun’ monumentale St.-Petrus’ Bandenkerk werd ‘afgewerckt’. Al maanden zijn diverse werkgroepen druk bezig voor het jubileumprogramma, dat onder meer een Lindse Passion, een pontificale eucharistieviering, een tentoonstelling van voorwerpen met de afbeelding van de kerk daarop en een groots afsluitend dorpsfeest kent. Op zaterdag 18 november wordt voor dit jubileumfeest de aftrap gegeven door de Club van 12, die tekent voor de organisatie van een spectaculaire veiling van maar liefst 100 kavels. De netto-opbrengst van deze veiling wordt besteed aan de bekostiging van de diverse jubileumactiviteiten.

Lees meer