Communie Sterksel

De eerste communieviering vindt om het jaar in Sterksel plaats, d.w.z. groep 3 en groep 4. De parochie neemt het initiatief om de ouders van de mogelijke eerste communicanten aan te schrijven en uit te nodigen voor de informatieavond.
Er vinden twee informatieavonden plaats. Hierbij wordt de betrokkenheid van de ouders bij het eerste communieproject sterk benadrukt. Onder leiding van de pastoor en twee contactouders zal de voorbereiding plaatsvinden. Er bestaat een eigen eerste communieproject, dat op school wordt gegeven. Daarnaast zijn er blokmiddagen waarbij de kinderen vertrouwd worden gemaakt met brood bakken, met gebed en vergeving én met een rondgang door de kerk. Er zullen drie belangrijke vieringen in de kerk zijn: de kennismakingsviering, de presentatieviering én de eerste communieviering.
Hierbij worden naast de ouders, opa’s en oma’s ook de peetouders uitgenodigd en erbij betrokken.

Kinderen die niet in Sterksel naar school gaan, maar toch in aanmerking komen voor de eerste communieviering, kunnen terecht pastorie Ook voor nadere informatie kunt u daar steeds terecht.