Doop

Het krijgen van een kind is iets heel wonderlijks. Je ontvangt nieuw leven en dat nieuwe leven is helemaal afhankelijk. Zo klein, zo onschuldig. Je wilt je kind het allerbeste meegeven. Vaak kiezen ouders ervoor om ook het geloof door te geven. Ze besluiten om hun kind te laten dopen.

sacr doopsel

Als u uw kind wilt laten dopen dan vindt u op deze pagina's informatie over het doopsel. Er wordt uitgelegd wat het sacrament inhoudt en wat de symbolen en rituelen die bij de doop voorkomen betekenen. Daarnaast vindt u praktische informatie over de doop in de verschillende dorpen van de Nicasiusparochie.

Het is ook mogelijk om als volwassene gedoopt te worden. Informatie over de volwassendoop is eveneens opgenomen op deze website.

Paus Franciscus over het doopsel (a)

Paus Franciscus over het doopsel (b)