R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

 

Welkom op de internetpagina van onze

R.K. parochie Heilige Nicasius.

Door op een van de kerken te klikken, kunt u de informatie vinden van de betreffende geloofsgemeenschap.

 

HOOR JE MIJ? – een bedevaart voor gezinnen

Net als voorgaande jaren organiseert de afdeling Familiepastoraat van het bisdom van ’s-Hertogenbosch een dag voor gezinnen. Gezinnen worden uitgenodigd om op zaterdag 31 augustus af te reizen naar Waalre. Daar treden zij in het voetspoor van de heilige Willibrord. Hij stichtte er ooit zelf een kerk. Willibrord leert grote en kleine mensen van nu in roerige tijden contact te houden met de stem van God. HOOR JE MIJ?

hoorjemijWillibrord trok in het jaar 690 weg uit de veilige abdij in Ierland om in de Nederlanden het evangelie te gaan verkondigen. Het werd een heel avontuur. Een onderneming als deze kun je nooit op eigen kracht volbrengen. Dat gaat met bidden en speuren naar Gods stem voor jou. Hoor ik Hem? Hoort Hij mij?

Het wordt weer een echte bedevaart-voor-één-dag. Op een speelse manier leidt Willibrord gezinnen langs allerlei manieren om te blijven luisteren naar Gods stem. Muziek zal een grote rol spelen deze dag, maar ook dans, natuur, aanbidding, schoonheid en nog veel, veel meer. De dag sluit af met een echte springprocessie en een heilige Mis met bisschop Gerard de Korte. Het bisdom organiseert deze dag samen met de parochie heilige Willibrord uit Aalst-Waalre-Valkenswaard.

Voor meer informatie zie hier.