R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

 

Welkom op de internetpagina van onze

R.K. parochie Heilige Nicasius.

Door op een van de kerken te klikken, kunt u de informatie vinden van de betreffende geloofsgemeenschap.

 

Het Brigida Anúnakoor op Ameland deel 1+2+3

Op zondagochtend 27 januari komt de eucharistieviering op NPO2 (10.30 uur) vanaf WJD@Home op Ameland.
Met als gastkoor het Brigida Anúna koor uit Geldrop.
Klik op lees meer voor het verslag van de belevenissen van het koor op Ameland.

ff7fb44a 06ed 41b0 8d51 6d777aef45cfZaterdagochtend 26 januari in alle vroegte is het Brigida Anúna koor van de Brigidakerk vertrokken naar het WJD@home evenement op Ameland. 180 Jongeren uit heel Nederland hebben zich op vrijdagavond al verzameld om samen verbonden te zijn met de jongeren in Panama. Op de wereldjongerendagen in Panama, met ongeveer 600.000 jongeren uit alle windstreken van de wereld, zal paus Franciscus dit weekend voorgaan in de viering.

Na een lange autorit, overtocht per boot en een flinke wandeling werd het koor rond het middaguur ontvangen met een lunch. Na de lunch repeteren in de prachtige kerk. Even wennen aan het orgel en de akoestiek van het gebouw. 
Zingen is niet het enige doel van deze reis. Het koor heeft een Church Escape ontwikkeld, een escaperoom die in kerken gespeeld kan worden. Volledig in het thema van de katholieke kerk. Als onderdeel van het WJD@home programma programma verzorgen John en Patrick daarmee twee workshoprondes.
 
WJD Panama 2019Vanavond is er een avond van barmhartigheid en dan is het morgen weer vroeg op. De mis wordt volledig gerepeteerd voordat de live uitzending plaatsvindt en die repetitie begint al om 8.00 uur.
 
Zondag;
Voordat we de mis om 10:30 gingen zingen, waren we al een paar uur wakker. Bij velen van ons ging de wekker al af voor het krieken van de dag. Rond half 8 stond er een ontbijtje klaar, waar we allemaal netjes gekleed aan zaten. 
Acht uur stipt werden de mensen van de media en ook het koor verwacht in de kerk voor de doorloop. Na een kort overleg van de regisseurs en de geluidsmannen kon de oefenmis beginnen. 
Het hele programma werd doorgenomen en wij, als koor, konden lekker inzingen. Halverwege werden nog een paar mensen goed neergezet door de regisseur, zodat iedereen goed in beeld zou komen. 
Tussen de missen door werden nog de laatste wenkbrouwen bijgetekend, pakken goed gedaan en natuurlijk thee gedronken, waardoor het boven in de kerk een grote chaos werd. Al snel was de tijd dan toch daar dat de mis bijna zou beginnen, dus alle bekertjes werden gauw verzameld en iedereen ging staan. 
Na het aftellen van de regisseur begon Arno ter Burg, dirigent van het koor, te spelen. Thuis kon iedereen meekijken en luisteren naar de mis. Voor degenen onder ons die geen Latijn spreken, werd er ondertiteling onder in beeld gezet. De jongeren zongen en klapten enthousiast mee met het voor hen bekende slotlied en door de strakke planning, was de mis op tijd klaar. In de accommodatie was na de mis gelegenheid voor een gezellig kopje koffie, waarna de lunch begon en het middagprogramma volgde. Kortom, een zeer geslaagde ochtend op het oh zo mooie Ameland!

20190127 161250
In de loop van de middag kregen veel koorleden complimentjes van de kijkers. Heel leuk om jezelf terug te zien op tv! Na het middagprogramma even uitwaaien op het strand. De kust was perfect om schelpen te zoeken, te wandelen en zelfs te vliegeren. Daarna opwarmen onder genot van een warme chocomel in het strandhuis. Het laatste uur brak aan, en we wandelden terug naar onze accommodatie. Koffers waren al ingepakt, dus konden we met alle 180 deelnemers van de WJD meelopen naar de boot. Een wandeling van 2 kilometer lijkt niet lang, maar wel met een koffer, rugzak en 2 tassen! Het laatste potje set werd gespeeld op de boot, de auto’s weer gestart en dan was dat echt het eind van ons prachtige weekend op Ameland. Onderweg een hapje eten, en we namen afscheid van elkaar. Terugblikkend op een prachtig weekend, met veel vreugde en geen regen.. rijden we de laatste 100 km naar huis. We zijn erg dankbaar voor deze kans, en zijn weer een tv optreden rijker!

amm