H. Brigidakerk op de Mei’semért.

Op zondag 28 mei vindt de Mei’se mért plaats rond de H. Brigidakerk. Ook dit jaar zal de kerk in het middelpunt staan.

Mensen kunnen binnen een kijkje komen nemen of even tot rust komen. Voor deze dag zal ook een van de torens toegankelijk zijn om van het mooie uitzicht te genieten van Geldrop en omgeving.

Op de volgende tijden is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door de gehele kerk (duur +/- 1 uur) om 14.00 uur en 15.30 uur.

Aansluitend aan de eucharistieviering van 11.15 uur en om 13.00 uur zal het Brigida Anúna koor een kort concert geven. Ze zullen aan de deur een collecte houden om geld in te zamelen voor de studiereis die ze gaan maken in oktober van dit jaar naar Dublin.

De patroon heilige van de kerk, de H. Brigida, is afkomstig van Ierland. Om die reden reist het koor op 20 oktober af naar Dublin. Aldaar geeft het Brigida Anunakoor op 21 oktober een concert in de Christ Church Cathedral en daags daarna op 22 oktober luisteert het koor de eucharistieviering op.Het repertoire van Anúna bestaat uit veelal Engelstalige liederen van John Rutter, een Engelse componist van specifiek kerkelijke muziekstukken. Maar ook wordt er en het Latijn of Nederlands gezongen. Het koor zingt driestemmig, een enkele keer vierstemmig. Het beroemde lied 'This is the day' dat gezongen werd tijdens de bruiloft van de Engelse prins William met prinses Kate, staat zeker op de nominatie om ten gehore te worden gebracht.

Achter de kerk zal een luchtkussen staan waar de kinderen de mogelijkheid hebben om de klok te luiden. De snelste luider van de dag zal ook beloond worden.

In de buurt van de kerk en het luchtkussen zal ook de pastoor aanwezig zijn om mensen te ontvangen met koffie/thee en om een praatje te maken. We hopen u te mogen ontmoeten op zondag 28 mei. Van harte welkom!