Doop, Vormsel en Eucharistie tijdens de Paaswake

Beste medeparochianen,

Na een intensieve voorbereiding van een jaar mocht ik in de afgelopen Paasnacht de sacramenten van Doop, Vormsel en Eucharistie ontvangen.
Ik heb daar met een zekere spanning, maar vooral met heel veel plezier naar uitgekeken.

Wekelijks, op de maandagavonden, volgde ik de catecheselessen in Eindhoven, samen met vier mede-doopleerlingen uit Eindhoven en omgeving.
Het werd me daar echter al snel duidelijk dat ik in Geldrop de enige doopkandidaat zou zijn.
Naast de lessen in Eindhoven, woonden mijn man en ik zo vaak als mogelijk de diensten in onze H. Brigidakerk bij. Met veel plezier, maar ook om mij alles rondom de vieringen en de Katholieke gebruiken eigen te maken.

De opname in de Rooms-Katholieke Kerk was voor mij de afsluiting van een moeilijke tijd, maar meer nog het begin van een mooie periode van leren, en groeien in het geloof, en er vooral van genieten.
Mijn doop tijdens de viering van de Verrijzenis van Christus was dus voor mij zeer toepasselijk. Ik ben zelf ook herboren!
Ik heb de viering als een hoogtepunt in mijn leven ervaren. Langzaam komt nu het besef hoe prachtig het allemaal was. Ik voelde mij bijzonder welkom en gelukkig.

Ook ben ik dankbaar, dankbaar voor alle gelukwensen die ik heb mogen ontvangen, en de prachtige cadeaus die ik van sommigen van u mocht krijgen.
Verder wil ik dank zeggen aan alle vrijwilligers die de kerk zo mooi versierd hebben, de mensen die alle benodigdheden voor de doop klaargezet hebben, koster Mark voor zijn hulp en aanwijzingen, de koren die zo prachtig gezongen hebben, de organist en de dirigenten, de misdienaars, de acolieten en de diaken, alle mensen die ik misschien vergeten ben te noemen, en natuurlijk onze pastoor Sjef die mij gedurende mijn voorbereidingsjaar heeft gesteund en bijgestaan en die mij de sacramenten heeft mogen toedienen.

Maar vooral dank ik God. Ik heb Zijn uitgestoken hand gepakt en mag nu verder in het besef dat Hij altijd naast me zal staan.

Ik ben een gelukkig mens.

Alle goeds,

Monica Francesca Damiate (Monique) van Dijk