Filmavond in de Veertigdagentijd

Filmavond in de Veertigdagentijd.

Als parochie willen wij u een bezinning voor de veertigdagentijd aanbieden in de vorm van een filmavond met daarna gelegenheid tot gesprek onder het genot van een kopje koffie of een kopje thee.

De filmavonden worden gehouden op:

- vrijdagavond 10 maart om 19.00 uur in het Martinushonk te Heeze.

- dinsdagavond 21 maart om 19.30 uur in het Antoniushuis te Geldrop.

Wij willen u deze film warm aanbevelen en we hopen u te zien op een van de genoemde datums.

Het pastorale team

Chocolatis een
Brits-Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op de gelijknamige roman vanJoanne Harrisuit1999, geregisseerd doorLasse Hallström. Het vertelt het verhaal van de jonge moeder Vianne Rocher die met haar dochter Anouk aankomt in het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes.
Daar opent zij de kleine chocolaterie La Céleste Praline. Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen.

De film werd opgenomen in het dorp Flavigny-sur-Ozerain.

Verhaal

CartelChocolat

In het Franse dorpje Lansquenet is al jarenlang niets bijzonders gebeurd. Het dorpje staat onder het strenge bestuur van de burgemeester, de Comte de Reynaud (Alfred Molina). Hij stelt alle regels vast en schrijft zelfs de preken voor de lokale pastoor Père Henri. Wanneer de vrijgevochten Vianne Rocher (gespeeld door Juliette Binoche) zich samen met haar dochtertje Anouk in het dorpje vestigt gebeuren er ineens allerlei voor de dorpsbewoners vreemde dingen. Ze huurt een winkelpand van de oude, stugge Armande Voizin (Judi Dench) en opent een chocolaterie. De officiële opening vindt plaats tijdens de vastentijd, iets waar een groot deel van het dorp schande van spreekt. Hoe gaat Vianne hiermee om, en lukt het haar om niet alleen de chocolade maar ook de harten van mensen te laten smelten?

Chocolat

Romantische Film ‧duur: 2 u 1 m

Chocolat is een Brits-Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanne Harris uit 1999.

Wikipedia)

Releasedatum: 8 maart 2001 (Nederland)

RegisseurLasse Hallström

Muziek gecomponeerd doorRachel Portman