Pauselijke Onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" voor dhr. Nico Maas

Op het hoogfeest van Pinksteren, zondag 19 mei 2013, heeft pastoor van Meijl de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" uitgereikt aan dhr. Nico Maas voor zijn uitzonderlijke verdienste binnen ons parochieel mannenkoor.

Sinds 1958 is Nico, die nu 85 jaar jong is, lid van dit mannenkoor. Met grote betrokkenheid en trouwe inzet heeft hij gedurende 55 jaar zijn diensten aan de parochie aangeboden én biedt die nog steeds aan. We waarderen dit bijzonder en zijn hem heel veel dank verschuldigd voor deze muzikale gedrevenheid. Nico is ook nog bijna 43 jaar lid van de Schola Cantorum van Achel, een mannenkoor dat ijvert voor het behoud van de Gregoriaanse gezangen.

Een pauselijke onderscheiding is iets bijzonders. En dat bijzondere moet gekoesterd worden om te zorgen dat het niet tot de normale, vanzelfsprekende dingen van het kerkelijk leven gaat behoren.